Speglar kan verkligen öppna upp ett rum, och de är inte så svåra att få på plats. Vi har gjort en guide som du kan följa, och när du är klar kan du titta i spegeln och se en duktig hemmafixare! Det första du behöver göra är att ta reda på vilken typ av väggar du har. Tillvägagångssättet skiljer sig mellan betong och gips.

GIPS

Steg 1:
Du behöver en skruvdragare, en expandertång expanderplugg och eventuellt skruvkrok.

För bästa resultat rekommenderar vi även att använda: Multidetektor, Laser/Vattenpass

Steg 2:
Markera på väggen vart du ska borra, du kan till fördel använda laser eller ett vattenpass för att se till att det blir rakt. Speglar kan ha många olika former och fästen, kolla hur just dina ser ut så att spegeln inte hamnar för högt upp eller ner när den väl hängs upp.

Steg 3:
Borra på dina markeringar med skruvdragaren.

Steg 4:
Sätt in dina metallexpanders i de borrade hålen, använd expandertången för att dra ut skruven som sitter i, den kommer då fälla ut sig på baksidan av väggen och få fäste.

Steg 5:
När metallexpandern sitter ordentligt, skruva in skruven så den sticker ut en lagom bit, alternativt tag ut skruven och skruva in en skruvkrok, beroende på hur fästet på spegeln ser ut. Sen är det bara att hänga upp spegeln.

BETONG

Steg 1:
Du behöver skruvdragare, borrhammare, hammare, skruv och plugg.

För bästa resultat rekommenderar vi även att använda: Multidetektor, Laser/Vattenpass

Steg 2:
För att undvika att borra i el eller vattenledningar använder du en multidetektor.

Steg 3:
Markera punkter på väggen där du vill borra. Tips! Använd laser eller vattenpass för att säkerställa att du får ett rakt montage. Speglar kan ha många olika former och fästen, kolla hur just dina ser ut så att spegeln inte hamnar för högt upp eller ner när den väl hängs upp.

Steg 4:
Använd borrhammaren för att borra ditt hål. Det är viktigt att borrstålet har samma diameter som pluggen.

Steg 5:
Slå in pluggen med hammaren, skruva i skruven alternativt en skruvkrok beroende på hur fästet på spegeln ser ut, och häng därefter upp din spegel.

Är du osäker kan du alltid fråga en donare i någon av verktygsbodarna, ringa eller prata med oss i chatten.

Hyra tjänst eller verktyg?

Skriv i chatten för att boka verktyg och tjänster.