Det är bra att kunna förvara saker snyggt och prydligt i badrummet. Att balansera allt på kanten av handfatet är inte alltid en hållbar lösning. Då passar det utmärkt att sätta in ett badrumsskåp. Det finns lite att tänkta på när du ska borra i kakel och badrum, så läs igenom hela guiden innan du börjar, och vi hjälper dig gärna med alla frågor du kan ha.

Steg 1:
Du behöver borrskruvdragare, kakelborr, borrhammare, plugg, skruv, våtrumssilikon, fogspistol och dammsugare.

För bästa resultat rekommenderar vi även att använda: Multidetektor, Laser/Vattenpass

Steg 2:
Markera upp var du ska ha dina hål. För att undvika att borra i el eller vattenledningar använder du en multidetektor, vi går gärna igenom hur det fungerar med dig i någon av våra verktygsbodar.
En del skåp ska hängas på skena, då håller du bara upp skenan där du vill ha den och markerar genom hålen. Andra skåp har monterings-hål i bakväggen av skåpet. Då använder du dessa som guide för att märka upp. Tips! Använd linjelaser eller vattenpass för att vara säker på att du får ett rakt montage.

Steg 3:
När du nu ska borra hålen så använder du kakelborren i skruvdragaren för att först bara ta dig igenom kaklet.

Steg 4:
När du väl är igenom kaklet använder du borrhammaren för att borra resten av vägen. Du måste sedan dammsuga hålet noggrant så att det blir helt rent från borrdamm, annars fäster inte silikonen ordentligt.

Steg 5:
Fyll nu hela hålet med våtrumssilikon med fogspistolen. Tryck därefter in pluggen, och fyll även den helt med silikonet. Sen är det bara att montera hyllan. Har du en hängskena så håller du den på plats och drar i skruvarna. Har du en hylla med montage i bakväggen så ska du istället oftast skruva in skruvarna ca halvvägs med en tillhörande distansring på skruven, sedan hänga på skåpet, och sist skruva åt resten från insidan av skåpet. Silikonresterna torkar du av med en våt trasa innan det torkat.

Steg 6:
När silikonets torktid är över så kan du fylla skåpet och glädjas över dina tomma handfatskanter!

Obs! Läs gärna om infästning i våtrum

Är du osäker kan du alltid fråga en donare i någon av verktygsbodarna, ringa eller prata med oss i chatten.

Hyra tjänst eller verktyg?

Skriv i chatten för att boka verktyg och tjänster.